Redderne skal gå gennem ild og vand, håndtere patienter og pårørende, udføre deres arbejde på både motorvej og hjemme hos fru Hansen, og det skal de kunne gøre uden at komme hjem med skadelige fysiske eller psyksiske belastninger.

I 2020 gennemførte vi en medlemsundersøgelse om reddernes arbejdsmiljø, hvor 1059 reddere deltog. Undersøgelsen er offentliggjort i række notater, der bl.a. sætter fokus på vold og trusler, stress, udbud, og som alle kan læses her.

Som en opfølgning på medlemsundersøgelsen har vi fået produceret en række podcasts, som sætter fokus på vendepunkter i reddernes arbejdsliv. Du kan lytte til podcasten her.

Reddernes Udviklingssekretariat arbejder for:

Udbud som giver tryghed for både ansatte, politikere og borgere
Der er stort politisk fokus på at skabe øget konkurrence på det præhospitale område. De hidtidige udbud har primært været indrettet til at skabe konkurrence på prisen og ikke på kvaliteten af ambulanceberedskabet. Konsekvensen har været en intens konkurrence på løn- og arbejdsvilkår. Det bør være drift af ambulancer, der er i udbud. Ikke reddernes løn- og arbejdsforhold, der er på tilbud. Læs mere her.

Størst mulig sikkerhed på vejene
De senere år har der været flere ulykker på motorveje, når redningspersonalet afsikrer området omkring en ulykke eller når en bil skal fjernes, fordi ladvogne eller tavlevogne er blevet påkørt. Redderne, der kører autoassistance, skal kunne udføre deres arbejde i sikkerhed. Derfor bør der indføres minimumstandarder for materiel brug til afspærring. Læs mere her.