Som autohjælper har du et udfordrende og afvekslende job, hvor du har alsidige og varierende arbejdsopgaver. Du kan bl.a. arbejde med autohjælp, bugsering, tavlevognskørsel (trafikfarlige hændelser), bjærgning, sygetransport og dyreredning.

Som autohjælper kan du udføre arbejdsopgaver på køretøjer med avanceret teknologi, herunder transmissionssystemer, komfortsystemer og sikkerhedsudstyr. Arbejdet omfatter løsning af autohjælpsrelaterede og behovsbestemte problemstillinger.

Hvordan bliver jeg erhvervsuddannet autohjælper?

Erhvervsuddannelsen inden for autohjælp tager i alt tre år, hvis du skal have både grundforløb og hovedforløb. Du skifter mellem at have undervisning på skolen og at være i praktisk oplæring i en oplæringsvirksomhed. Derfor skal du have en læreplads for at kunne gennemføre hele uddannelsen.

Når du tager uddannelsen til autohjælper, får du kørekort til personbil, lastbil og anhænger. Du lærer at finde fejl og at nødreparere køretøjer. Derudover lærer du at udføre bjærgning af større køretøjer og maskiner samt at bugsere og transportere køretøjer.

Du får viden om og praktisk erfaring med de grundlæggende principper for redning, udrykningskørsel og arbejdet som autohjælper på et uheldssted.