Det tegnede til at blive en dag som så mange andre på stationen. Torben og Malene mødte ind på vagt og drak kaffe, inden de blev kaldt ud. Men siden den dag er der ting, de gør anderledes. De fik brug for hjælp fra både kolleger og politiet, da de blev overfaldet i bårerummet.

Vold og trusler følger desværre med jobbet for alt for mange reddere. Hver femte ambulanceredder har oplevet fysisk vold på jobbet inden for det sidste år, og hver tredje har oplevet trusler om vold inden for det sidste år, viser Reddernes Udviklingssekretariats arbejdsmiljøundersøgelse fra 2020.

Blandt danske lønmodtagere som helhed har 6% været udsat for vold inden for det sidste år, og 8% har været udsat for trusler om vold inden for det sidste år. Ambulancereddere er altså langt mere udsatte end andre faggrupper.

Du kan høre Malene og Torbens historie her.

Podcasten er produceret for Reddernes Udviklingssekretariat af journalist Bille Sterll.

FORTÆL OS DIN HISTORIE

Hvis du er redder og har en god historie om et vendepunkt i dit arbejdsliv, som du gerne vil fortælle os om, så vil vi meget gerne høre fra dig. Send os en mail på rus@3f.dk.

KOM I GANG MED AT LYTTE TIL PODCAST

Har du ikke lyttet til podcast før, så får du her en hurtig introduktion.

En podcast er et slags radioprogram du kan lytte til, lige når du har lyst. Du kan lytte til podcasts fra din smartphone, computer eller tablet. Det eneste det kræver er, at du har et program til at afspille podcasts.

Der er mange forskellige podcast-programmer. Den hyppigst anvendte er Apples app ’Podcast’, hvis du har en iPhone. Mens du kan lytte i Googles Podcast app, hvis du har en Android smartphone. Du kan også lytte til podcasts på Spotify.

Gå ind på din foretrukne podcast-app og søg efter “Redderne”. Husk at du kan abonnere på podcasten, så du ikke går glip af nye episoder.

Lyt til Redderne, der hvor du plejer at høre podcast eller tryk på billedet.