DEMC9

Reddernes Udviklingssekretariat organiserer DEMC sammen med Fagligt selskab for Akutpleje (Daena) og Dansk Selskab for Akutmedicin (DASEM).

Konferencen er den niende af sin slags og den største inden for akutområdet i Nordeuropa.

I løbet af to dage, torsdag den 14. oktober og fredag den 15. oktober 2021 har deltagerne mulighed for at hente viden og inspiration fra et af de mere end 40 oplæg fordelt på 29 sessioner. Desuden præsenterer en lang række aktører og specialleverandører inden for det akutte område, deres teknik og nyudviklede metoder i konferencens udstillingsområde.

DECM9 handler om udvikling, vidensdeling, læring  og perspektiver på akutområdet. Det er en tværfaglig konference, der statuerer, at akutmedicin er kommet for at blive: “Lægernes akutmedicinske speciale er etableret, sygeplejerskernes speciale er på vej og ambulancepersonalet er blevet autoriseret. Det vidner om at akutområdet er et helt centralt område i det danske sundhedssystem,” hedder det i konferencens programtekst.

Pit crew: Ny model for hjertestop uden for hospital

Flere medlemmer fra Referencegruppen for Ambulance i Reddernes Udviklingssekretariat er moderatorer for redderfaglige oplæg. For eksempel er Stefan Fyhn moderator for et oplæg, der handler om nye nationale anbefalinger for teamsamarbejde under hjertestop uden for hospitalerne. Det hedder Pit Crew, og er noget alle reddere kommer til at høre en hel del mere om i fremtiden. I næste nummer af Redderen vil Reddernes Udviklingssekretariat beskrive, hvad Pit Crew modellen er.

Kort sagt handler det om at forbedre overlevelsesraten ved hjertestop og stroke ved at gribe den akutte indsats an på en måde, så man udnytter ressourcer og kompetencer mere effektivt i situationen:

“Vi italesætter det vi allerede gør og tilfører nogle små, men væsentlige detaljer. Særligt justeringer af logistikken og måden vi organiserer os på i situationen. Lige som crewet gør, når racerbilen kommer i pit. Det går ud på at optimere og koreografere samarbejdet om patienten og skabe den mest effektive måde at gribe situationen an på, når redderne når ud til et hjertestop,” forklarer Rasmus Lyngby, paramediciner og ph.d.-studerende i Region Hovedstaden, fra scenen på konferencen.

Du kan se det fulde program her.