Over 3000 gange er podcastserien om vendepunkter i reddernes arbejdsliv blevet downloadet. Lyt til de fem afsnit af podcasten Redderne her eller find den der, hvor du plejer at høre podcast.

Overfaldet

Det tegnede til at blive en dag som så mange andre på stationen. Torben og Malene mødte ind på vagt og drak kaffe, inden de blev kaldt ud. Men siden den dag er der ting, de gør anderledes. De fik brug for hjælp fra både kolleger og politiet, da de blev overfaldet i bårerummet.

Hør ambulanceredderne Malene og Torbens historie her.

Den sorte Volvo

Bilerne suser afsted på motorvejen med 110 kilometer i timen. Mindst. Først, når de får øje på tavlevognen med den store, blinkende pil, slækker de på speederen. Danni er ikke bange for at køre tavlevogn. Men han savner, at de andre bilister tager mere hensyn.

Indimellem sker det, at de overser tavlevognen og fortsætter med kurs mod Danni, som står på kørebanen i sin orange vest. Sådan var det med den sorte Volvo.

Hør autoredderen Dannis historie her.

Hjemtaget

Et stykke papir i spisestuen på Falckgården skaber med ét uvished om Martin arbejdsliv. Region Midtjylland hjemtager alle ambulance i Aarhus allerede i 2021, så nu ved Martin ikke, om han stadig har sit job som redder fremover.

Hør ambulanceredderen Martins historie her.

Fra leder til redder

Christian kører i dag som paramediciner for Falck i Rønne. Det har han dog ikke altid gjort. Den sommer, Falck vandt brandslukningen i Rønne og Nexø, havde stationsleder Christian kun to dages ferie. Det var en stor dag, da han bød de nye brandmænd velkommen.

Men da Christian gik ned med stress og hjerteflimmer, sagde han farvel til sit job som stationsleder hos Falck i Rønne og satte sig bag rattet i ambulancen igen. Og det har han ikke fortrudt.

Hør paramedicineren Christians historie her.

Slået hjem af corona

I Skejby var de 13 reddere, som blev smittet med corona på samme tid. Da Finn gik i seng nytårsaften forestillede han sig ikke, at der ville gå næsten et halvt år, før han var tilbage på fuld tid i bilen.

Men corona har gjort ham til en bedre redder, for efter han selv har prøvet at være patient, er der ting, han gør anderledes, når han kører sygetransport.

Hør ST-redderen Finns historie her.

 

Podcasten er produceret for Reddernes Udviklingssekretariat af journalist Bille Sterll.