Regeringen har netop afsat 1 mia. kroner i den coronavinterpakke, der kan styrke sygehusvæsenets robusthed over vinteren. Reddernes Udviklingssekretariat opfordrer til, at regeringens coronavinterpakke ikke alene gives på tværs af faggrupper, men også på tværs af privat og offentligt ansatte.

Coronakrisen har skabt et ekstra pres på den præhospitale indsats. Redderne i ambulance og liggende sygetransport er ofte patienternes første møde med sundhedsvæsenet.

Redderne har under corona måtte arbejde under utrygge rammer og påtage sig nye opgaver. Mange reddere oplevede i starten af corona-krisen, at de manglede værnemidler. Flere reddere er blevet smittet med COVID-19. Flere reddere oplevede også, at de kom bageste i køen af frontpersonale, da der skulle vaccineres første gang.

“Den præhospitale indsats løses både af regionerne selv og af private leverandører. Det er derfor min opfordring, at både privat- og offentligt ansatte ambulancepersonale og sygetransportredderne bliver tænkt ind i forbindelse med udmøntningen af regeringens coronavinterpakke”, skriver Flemming Overgaard blandt andet i en henvendelse til finansminister Nicolai Wammen og til dem fem regionsrådsformænd.

Hvis du vil vide mere

  • Du kan læse vores henvendelse til finansminister Nicolai Wammen og de fem regionsrådsformænd her.
  • Du kan læse delaftalen om coronavinterpakke til sundhedsvæsenet her.