Lyt til podcasten Ligggende sygetransport

Du kan lytte til podcasten Liggende sygetransport, der hvor du plejer at høre podcast eller ved at trykke på dette link.

Hvert afsnit har et tema og tager udgangspunkt i en konkret, oplevet case, som ST-redder Fatih Kasap kommer med. ST-instruktør Camilla Ellegaard og forskellige gæster kommenterer og kommer med faglige input til casen.

Podcasten er produceret af Munck Studios for Reddernes Udviklingssekretariat.

Begrænset behandling

Hvad er begrænset behandling? Som redder i den liggende sygetransport kan du komme ud for, at der står “minus genoplivning” eller “- HLR”, når du skal køre en terminal syg patient fra hospitalet og hjem. Hvad skal du overveje i den forbindelse?

Panelet tager denne gang fat på et svært emne og kommer med en række faglige input og gode råd til, hvad du skal være særlig opmærksom på. Nogle af de vigtigste opmærksomhedspunkter i forhold til begrænset behandling er ifølge panelet:

  • Er du i tvivl, så er du ikke tvivl, så skal du ringe op til vagtcentralen igen
  • Lav altid en plan med din makker
  • Vær opmærksom på at begrænset behandling bliver kaldt flere forskellige ting
  • Gør det værdigt for patienten

Panelet består af Camilla Ellegaard, ST-instruktør for Falck i Region Hovedstaden og Louise Kühn, paramediciner i Falck på Station Tårnby, mens Fatih Kasap, ST-redder i Falck på Station Tårnby, er din vært.

Lyt til det nye afsnit om begrænset behandling allerede nu. Afsnittet varer cirka 20 minutter.

Du finder afsnittet på Spotify og Apple podcast ved at søge “Liggende sygetransport” eller ved at trykke her.

Skriv til os, hvis du har en ide til podcasten

Det er Camilla, der fik ideen til podcasten, da Referencegruppe Liggende Sygetransport på et møde diskuterede, hvordan referencegruppen kan arbejde med faglig udvikling.

– Det har været både lærerigt og sjovt at være med til at lave podcasten, og jeg håber, at den vil blive taget godt imod, samt at ST-redderne vil komme med input til emner for kommende afsnit, siger Camilla.

Kontakt os, hvis du har en ide til et emne, som vi skal tage op i podcasten. Vi vil også meget gerne høre, hvad du synes om podcasten. Send os en mail til rus@3f.dk med din ide eller dine kommentarer.