Lyt til podcasten Ligggende sygetransport

Du kan lytte til podcasten Liggende sygetransport, der hvor du plejer at høre podcast eller ved at trykke på dette link.

Hvert afsnit har et tema og tager udgangspunkt i en konkret, oplevet case, som ST-redder Fatih Kasap kommer med. ST-instruktør Camilla Ellegaard og forskellige gæster kommenterer og kommer med faglige input til casen.

Podcasten er produceret af Munck Studios for Reddernes Udviklingssekretariat.

Den svære samtale

Panelet tager denne gang fat på den svære samtale og kommer med en række faglige input og gode råd til, hvad du skal være særlig opmærksom på, når du kører med døende patienter. Nogle af de vigtigste opmærksomhedspunkter i forhold til den svære samtale er ifølge panelet:

  • Aktiv lytning: Du skal være nærværende, åben og imødekommende
  • Empati: Du skal have medfølelse og skal kunne sætte dig i andres sted
  • Kropssprog: Du kommunikere både med tale og med dit kropssprog
  • Spørgeteknik: Du skal tænke over om du bruger åbne, lukkede eller ledende spørgsmål

Panelet består af Camilla Ellegaard, ST-instruktør for Falck i Region Hovedstaden og Louise Kühn, paramediciner i Falck på Station Tårnby, mens Fatih Kasap, ST-redder i Falck på Station Tårnby, er din vært.

Lyt til det nye afsnit om den svære samtale allerede nu. Afsnittet varer cirka 15 minutter.

Du finder afsnittet på Spotify og Apple podcast ved at søge “Liggende sygetransport” eller ved at trykke her.

Skriv til os, hvis du har en ide til podcasten

Det er Camilla, der fik ideen til podcasten, da Referencegruppe Liggende Sygetransport på et møde diskuterede, hvordan referencegruppen kan arbejde med faglig udvikling.

– Det har været både lærerigt og sjovt at være med til at lave podcasten, og jeg håber, at den vil blive taget godt imod, samt at ST-redderne vil komme med input til emner for kommende afsnit, siger Camilla.

Kontakt os, hvis du har en ide til et emne, som vi skal tage op i podcasten. Vi vil også meget gerne høre, hvad du synes om podcasten. Send os en mail til rus@3f.dk med din ide eller dine kommentarer.