”Jeg er ambulanceinstruktør, det som førhen hed supervisor og stationsassistent, og så er jeg instruktør i førstehjælp. Men jeg er ved at udskifte fuldtidsjobbet i ambulancen, fordi jeg skal stå for omskoling til nyt materiel og uddannelse af ST-redderne i Aarhus og resten af regionen. Jeg ville gerne blive hos Falck og ikke over til regionen,” forklarer Anders Vaagan, der har været ved Falck i 18 år.

Fakta om Anders Vaagan

  • Ambulanceinstruktør og Førstehjælpsinstruktør
  • Stiller op for Socialdemokratiet til Horsens byråd
  • Bliver resortansvarlig for ST i Aarhus på fuld tid fra 1/12-2021, når ambulancekontrakten med Falck ophører på bl.a. Djursland
  • Uddannet behandler, har været ved Falck i 18 år.
  • Førstehjælps instruktør siden 2011

Den liggende sygetransport (ST) i Aarhus får snart nye køretøjer og nye elektriske bårer: ”Det er et løft materialemæssigt. 320 kg kan den nye båre tage, og den kan køre helt ned til jorden, så patienten bare lige kan sætte sig,” siger Anders Vaagan og fortsætter: ”Den liggende sygetransport kører ofte de tunge ture, så det er nødvendigt med godt grej. ST-redderne er lige så vigtige som os andre! Og så ved vi jo også, at deres patienter er syge. Det er de ikke altid i ambulancen,” understreger Anders Vaagan.

TRE MÆRKESAGER

Sundhed og velfærd

”Sundhedsvæsnet er en af mine mærkesager. Vi kan alle blive syge og få behov for hjælp. Det kan være et langsomt forløb, som er slidsomt eller det kan være det akutte, som sker her og nu, når en ulykke rammer os,” siger Anders Vaagan, der arbejdede otte år som portør og kapelassistent på sygehuset i Horsens, inden han som 25-årig kom ind hos Falck.

Den tredje alder

”De ældre står mig nært, for de har bygget alt det vi har i dag! De er ikke en byrde – det er grimt at sige sådan. Det er de ældre, som har skabt det velfærdssamfund, som vi andre nyder godt af i dag. Det skal vi respektere og huske på, og derfor skal det være en god og værdig stund, når man når den tredje alder,” slår kandidaten fast.

Børn, skole og uddannelse

”Min tredje mærkesag er børn, skole og uddannelse. Vi har et godt system til at håndtere uddannelse. Det er vigtigt at vi støtter de unge i at få en uddannelse! Livet bliver virkelig svært, hvis man ikke har nogen uddannelse,” siger Anders Vaagan.

Men boliger er også vigtigt: ”Vi har vækst i Horsens. Hvis vi skal holde gang i uddannelsesinstitutionerne og erhvervslivet, så vi skal have boliger nok til de mennesker, der er behov for. Og det skal være til en pris, der er til at betale. For eksempel for de unge på uddannelserne, de skal have mulighed for at få studiebolig, som de kan betale.”

”Sundhed og velfærd og de gamle i byen har det godt. Det er det vigtigste. Kunst og kultur kan komme ved siden af. Måske er en del af mit fokusområde meget regionalt, men det er vigtigt for mig, at det er lokalt funderet,” slutter Anders Vaagan.