For den tidligere redningsdykker, brandmand og ambulancebehandler, Finn Thranum, har politik været en vigtig bibeskæftigelse ved siden af redderlivet. Han har siddet i Folketinget og sidder i dag i regionsråddet i Region Midtjylland og i Odder Kommunes byråd. Men efter valget er der kun plads til én politisk post i form af det kommunale arbejde.

Fakta om Finn Thranum

  • Tidligere ambulancebehandler, brandmand og redningsdykker
  • Redder siden 1974 i Falck, men også ambulancechef i Responce
  • Har siddet i både Folketinget, Regionsrådet og byrådet for Venstre
  • Stiller op for Venstre i Odder Kommune, bor i Hou

”I de to år jeg sad i Folketinget kørte jeg kvart tid for at holde min kompetencer ved lige, og efter jeg røg ud af Folketinget, kørte jeg som behandler i Odder,” siger Finn Thranum.

TRE MÆRKESAGER

Sundhedsfremme

”Sundhedsfremme handler om at forbedre livskvalitet ved målrettet fokus på – sundhedsadfærd igennem hele livet. Det hænger tæt sammen med forebyggelse, der er et målrettet fokus på at forbedre livskvaliteten og forhindre eller begrænse opståen og udvikling af sygdom,” siger Finn Thranum.

Behandling

”Der skal være meget større fokus på sundhedsfremme og forebyggelse – vi skal have meget mere fokus på at undgå livstilssygdomme. Vi kan ikke undgå dem helt, men forebyggelse hjælper. Vi har et sundhedsvæsen, hvor 99% går til at lappe huller og 1 % til forebyggelse. Jeg ville prioritere forebyggelse langt højere. Men når det handler om behandlingen, så skal man forstå Behandlingstrekanten, som er et samarbejde imellem sygehus, praktiserende læge og kommunen,” forklarer Finn Thranum og fortsætter:

”Rehabiliteringen foregår jo hjemme i kommunen. I fremtiden vil belastningen stige. Det vil kræve mere af samspillet i behandlingstrekanten, fordi vi bliver ældre som befolkning. Det giver et ændret sygdomsmønster. Det betyder, at en praktiserende læge vil gå fra at være en landsbylæge til at være en katalysator for sundhedsvæsenet. Derfor har vi i Odder Kommune oprettet 18 akut- og korttidspladser i et spritnyt sundhedshus. Vi får også samlet alle kommunens praktiserende læger i sundhedshuset – hvilket er helt unikt. Fremover har borgerne et sted, hvor de skal gå hen for at få hjælp,” siger en stolt Finn Thranum.

Omsorg

Finn Thranums tredje mærkesag er omsorg: Det handler om at sikre en værdig omsorg for ældre, og for yngre med psykiske eller fysiske udfordringer.

”Jeg har valgt at prioritere i mit liv nu for at have tid til at holde mig i form. Samtidig er min kone gået på efterløn, og jeg har en udviklingshæmmet storebror og fire voksne døtre, det er familien, der er vigtigst. Og for at holde mig i form og forebygge, slutter den tidligere ambulancechef, der sluttede redderkarrieren med at køre som ambulancebehandler i Odder.

STILLER DU OP?

Er du redder og stiller du op til valget, så kontakt journalist i Reddernes Udviklingssekretariat – Morten Hansen – hvis du ikke allerede er blevet kontaktet.

E-mail: morten.hansen@3f.dk eller mobil: 2448 0023