I Nordfyns Kommune stiller Johnny Kristensen op for første gang. ”Jeg har ikke haft tid før, og skal jeg gøre det, skal jeg gøre det 100 procent. Det er jo halvandet år siden, vi startede med forberedelsen. Hvis man vil have indflydelse, så bliver man også nødt til at lægge noget energi. Jeg tror ikke, at det handler så meget om partifarve, når man skal vælges. Mere om hvor kendt man er i bybilledet,” siger den 51-årige ambulancebehandler.

Fakta om Johnny Kristensen

  • Ambulancebehandler i Responce
  • Tillidsrepræsentant siden 1993
  • Redder siden 1988, begyndte i Falck
  • Stiller op for Socialdemokratiet i Nordfyns Kommune

TRE MÆRKESAGER

Mere kvalitet i ældreplejen

Hvem skal passe vores gamle mennesker? Hvis vi ikke har en velfungerende hjemmepleje, og det har vi ikke i dag. Jeg tror ikke, vi skal have flere penge til opgaven, men måske en omfordeling eller en reorganisering af den måde vi gør tingene på,” forklarer Johnny Kristensen og fortsætter:

”Man har talt faget ned! En velfungerende hjemmepleje er grundstenen i vores velfærdssamfund. Vi skal ikke have engelske tilstande, hvor man selv betaler. Det skal vi ikke. Derfor skal vi først og fremmest have opgraderet vores sosu-hjælpere og -assistenter. Eksempelvis skal det ikke være et fokusområde for en sosu-assistent at gøre rent. Det kan et rengøringsfirma klare. Vi bliver nødt til at kigge på deres arbejdsforhold. Hvad vil vi egentlig byde de her mennesker i vilkår? Både løn- og arbejdsforhold. Vi kunne honorere bedre. I min egen kommune – lige nu – mangler vi 34 sosu’er,” siger Johnny Kristensen.

Mere kvalitet i folkeskolen

”Mere kvalitet betyder fokus på tal- og ordblindhed. Jeg ved godt, at det koster penge at gøre noget ved det. Men nogle gange så koster det penge at tjene penge, og vi kommer til at tjene på den lange bane, når folk kan tjene deres penge selv,” siger Johnny Kristensen og understreger, at det er svært at klare sig i dag, hvis man ikke får en uddannelse. Han er ikke selv ordblind, men kender problematikken fra sin egen familie.

Det handler om børnene

Som den tredje mærkesag, nævner Johnny børnene: ”Vi skal sikre at vores børn har en god og tryk barndom i nogle institutioner og rammer, som de trives i. Det koster penge, og det gælder både børnehave, vuggestuer og fritidsordninger og i skolerne,” slutter Johnny Kristensen.

Stiller du op?

Er du redder og stiller du op til valget, så kontakt journalist i Reddernes Udviklingssekretariat – Morten Hansen – hvis du ikke allerede er blevet kontaktet.

E-mail: morten.hansen@3f.dk eller mobil: 2448 0023