”Jeg vil gerne have, at Vejen Kommune trækker sig ud af Trekantbrand og styre sit eget brandberedskab. Jeg tror det er bedre,” indleder assistanceredderen, der også er deltidsbrandmand i Brørup, Martin Michel Hansen.

Trekantbrand er ejet af- og dækker de seks kommuner Vejen, Vejle, Kolding, Billund, Fredericia og Middelfart. Men ifølge kandidaten, så ”taber borgerne på at være en del af det store fællesskab. Vi er seks kommuner i samarbejdet, og vi er den eneste kommune, der mister mandskab og køretøjer,” siger Martin Michel Hansen. Det er en af hans tre mærkesager:

Fakta om Martin Michel Hansen

  • Assistanceredder i Århus
  • Stiller op i Vejen kommune
  • Har tidligere kørt ST i 2½ år i Responce-regi
  • Har også kørt Covid19-test for Falck i Midtjylland i et års tid
  • Deltidsbrandmand i sin fritid

”Jeg vil gerne have et stærkt og lokalt beredskab, hvor man når borgerne hurtigt. Lige nu er vi en del af et fællesskab, hvor man glemmer at prioritere landkommunerne. Jeg er simpelthen ikke fan af sammenlægningerne,” siger deltidsbrandmanden.

TO ANDRE MÆRKESAGER

Stærkt socialt ansvar fra kommunen

En anden af assistanceredderens mærkesager er et stærkt socialt kommunalt ansvar: ”Det er vigtigt, at en kommune sørger for alle sine borgere, hjælper de svageste i arbejde – de skal ikke være overladt til sig selv. Man skal se mennesket i stedet for ’bare’ at finde et fleksjob eller skåne job,” forklarer Martin Michel Hansen. Dermed ønsker han, at det enkelte menneske er i fokus for den kommunale sagsbehandling.

En del af det kommunale ansvar er også, at skolebygningerne, og andre kommunale bygninger, ikke falder fra hinanden. Et tredje ben i det kommunale ansvar er en værdig ældrepleje.

En kommune hvor by og land hører sammen

Der skal ifølge kandidaten være balance mellem land og by: ”Land og by hører sammen! Det er ikke modsætninger, tværtimod. Det er ikke kun de store byer, der tæller, men også de små landsbyer. Det er vigtigt, at man har for øje at også folkeskolerne i landsbyerne har det godt, lokale indkøbsmuligheder og busser så børn kan komme til fritidsaktiviteter i andre landsbyer i kommunen. Det vil også gøre det attraktivt for tilflyttere i forhold til de små landsbyer ikke kun de store,” siger Martin Michel Hansen.

Stiller du op?

Er du redder og stiller du op til valget, så kontakt journalist i Reddernes Udviklingssekretariat – Morten Hansen – hvis du ikke allerede er blevet kontaktet.

E-mail: morten.hansen@3f.dk eller mobil: 2448 0023