Bo, Christoffer, Lars, Maja, Rune, Stefan og Thorkild holdt tirsdag den 16. maj møde i Referencegruppe Ambulance, hvor der blandt andet blev drøftet Folkemødedeltagelse og planlægning af efterårets akutkonference DEMC10.

RUS deltager på Folkemødet på Bornholm

Reddernes Udviklingssekretariat åbner Det Fælles Sundhedstelt på Folkemødet torsdag den 15. juni kl. 12 med debatten “Akuthjælp til ambulancetjenesten”.

Der mangler ambulancereddere, samtidig bliver der færre akutmodtagelser, afstanden mellem hospitaler bliver større, specialiseringen stiger, der kommer flere opkald til 112 og antallet af komplekse, kronisk syge patienter bliver større og større. Det sætter alt sammen den præhospitale indsats under pres. Behovet for sygetransporter vokser og transporten af patienter kommer til at fylde mere. Hvad gør vi nu? Hvordan løser vi både nutidens og fremtidens udfordringer?

I debatten deltager Stefan Fyhn for Reddernes Udviklingssekretariat sammen med Mike Fonseca fra Moderaterne, Louise Brown for Liberal Alliance, Peder Hvelplund fra Enhedslisten og Bo Libergren, der er fungerende regionsrådsformand for Venstre i Region Syddanmark.

Læs mere om debatten og se vores øvrige aktiviteter på Folkemødets hjemmeside.

DEMC10 afholdes i november

Dansk selskab for akutmedicin (DASEM), Fagligt Selskab for akutsygepleje (DAENA) og Reddernes udviklingssekretariat (RUS) arrangerer sammen Nordens største Akutkonference DEMC. Det er 10. gang akutkonferencen afholdes. Konferencen byder på aktuelle faglige oplæg med udgangspunkt i den nyeste viden på området. Konferencen afholdes torsdag den 2. november og og fredag den 3. november på Clarion Hotel & Congress Copenhagen Airport.

Du kan læse mere og tilmelde dig her.