Som redder i den siddende sygetransport kører Helle hver dag hjemme fra sin egen bolig, også selvom hun hører til på Falck stationen i Ballerup. Helle har kørt sygetransport i 3 år og har arbejdet for Falck siden 2018, før Helle kørte PTR arbejdede hun som bogbinderassistent og brevbærer. Helle har også arbejdet hos Flextrafik, inden hun skiftede til Falck i 2018.

Portræt af Referencegrupperne

Reddernes Udviklingssekretariat laver løbende portrætter af medlemmer fra vores referencegrupper. Der udkommer et nyt portræt cirka hver måned.

Læs portrætterne her:

 

 

Frihed under ansvar og gode kollegaer

Helle har kørt RH2 PTR i 3 år og Helle nyder at møde nye mennesker og ser det som noget af det mest værdifulde i sit arbejde. Helle forklarer udover at møde nye mennesker, anser hun også sine kollegaer som en stor motivation i sit daglige arbejde:

– Det har altid ligget lidt i baghovedet på mig, at jeg gerne ville arbejde med mennesker. Jeg vil rigtigt gerne hjælpe andre, og jeg er også meget interesseret i andre mennesker. Og der er også noget frihed under ansvar, som tiltaler mig. Derfor synes jeg, at mit job passer godt til mig, siger Helle.

Helle kører hjemmefra, og derfor er det begrænset, hvor mange af sine kollegaer, hun møder på sine daglige opgaver. Derfor sætter hun stor pris på at starte en samtale og høre historier fra de borgere, hun kører med: 

– Du møder en masse forskellige mennesker, når du arbejder som sygetransporter. Også selvom du kører hjemmefra og ikke ser dine kollegaer så meget. Hvis du er interesseret i borgeren og kan mærke, at de gerne vil snakke, kan du høre en masse forskellige historier om deres tidligere liv, arbejde osv. Det synes jeg, er en del af mit arbejde, som jeg sætter stor pris på, siger Helle.

Større krav til uddannelse

Helle kører RH2 PTR og henter og bringer hver dag, de borgere, der ikke kan tage offentlig transport, og derfor har ret til kørsel til og fra hospitalet på regionens regning. Helle møder derfor mange forskellige mennesker i løbet af en arbejdsdag, og meget ofte er det svækkede og syge ældre mennesker. Det kræver, at man som redder er i stand til hurtigt at skabe tillid. Da man som redder i den siddende sygetransport ofte, er den første person, som borgeren taler med efter at have fået en alvorlig diagnose eller en prognose for det videre forløb på hospitalet. 

Helle meldte sig til at deltage i Referencegruppe Siddende Sygetransport, fordi der er behov for, at der stilles for større krav til uddannelse af chauffører i den siddende sygetransport:

– Det er meget vigtigt, at der bliver stillet krav til sprogkompetencer og uddannelse til personer, der vil arbejde i sygetransporten. Hvis du som en gammel og svag person skal køres til og fra hospitalet, og du føler dig utilpas og så heller ikke kan have en samtale med chaufføren, så bliver turen måske ikke en god oplevelse, siger Helle Vind Danielsen.

Referencegruppen arbejder for at udvikle faget og forbedre rammerne for redderne blandt andet gennem fokus på uddannelse og arbejdsmiljø. Referencegruppe Siddende Sygetransport startede op i efteråret 2020, og der har derfor kun været holdt to møder.

Du kan her læse mere om Referencegruppe Siddende sygetransport og hvad de arbejder for.