Ved du, hvordan man uddanner sig som chauffør i den siddende sygetransport? Kender du dine muligheder for efteruddannelse? Vi har udarbejdet en uddannelsesguide, så du kan få et samlet overblik over de forskellige krav og muligheder.

Kompetencefonden

  • Alle Falck-medarbejdere, der er ansat på 3F- eller CF overenskomst, har mulighed for  at søge økonomisk støtte til kursus eller uddannelse via kompetencefonden.
  • Ansøgere, der ikke er medlem af 3F eller CF, vil blive opkrævet et administrationsgebyr, som dækker de udgifter, der er i forbindelse med behandlingen af ansøgningen.
  • Alle AMU-kurser inden for transportsektorens område er forhåndsgodkendte, så hvis du ansøger om disse, vil det udløse bevilling fra kompetencefonden.
  • Kurser, der ikke er forhåndsgodkendte, vil blive vurderet fra ansøgning til ansøgning.
  • Du kan udfylde et elektronisk ansøgningsskema, som du finder på dinfond.dk.
  • Læs mere på siden kompetencefond.

Ny uddannelsesguide

Hvis du vil være chauffør i den siddende sygetransport, skal du starte med et BAB-kursus, der sammenlagt varer en uge og består af tre moduler. Her lærer du alle de basale teknikker, det kræver at arbejde i den siddende sygetransport.

Udover BAB-kurset har du mulighed for efteruddannelse. Der findes et sygetransportsuppleringskursus, som tager fem dage. Kurset er for sygetransportchauffører, der har erhvervserfaring med siddende sygetransport. På kurset lærer blandt andet at udføre skånsom transport og flytning af borgere.

Læs mere her:

Har du været på et relevant kursus?

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har været på et fedt kursus, som du tror, dine kollegaer kunne få glæde af at vide noget om. Du må også meget gerne dele uddannelsesguiden med dine kollegaer.