Som autohjælper har du et udfordrende og afvekslende job, hvor du har alsidige og varierende arbejdsopgaver. Du kan bl.a. arbejde med autohjælp, bugsering, tavlevognskørsel (trafikfarlige hændelser), bjærgning, sygetransport og dyreredning.

Som autohjælper kan du udføre arbejdsopgaver på køretøjer med avanceret teknologi, herunder transmissionssystemer, komfortsystemer og sikkerhedsudstyr. Arbejdet omfatter løsning af autohjælpsrelaterede og behovsbestemte problemstillinger.

Hvordan bliver jeg autohjælper gennem AMU-uddannelse?

Det kræver at førerbevis til kategori B at starte på en grunduddannelse til autohjælper. Grunduddannelsen består af en AMU-uddannelse, der varer 10 dage.

I mange tilfælde vil det være nødvendigt, at du også har den grundlæggende kvalifikationsuddannelse, som er et krav for at fungere som erhvervschauffør.

Den grundlæggende kvalifikationsuddannelse kan tages som en AMU-uddannelse. Uddannelsen tager op til 40 dage og indeholder blandt andet erhvervelse af kørekort kategori C (lastbil).

Herefter er der krav om løbende EU-efteruddannelse for chauffører, og der er mulighed for yderligere efteruddannelse.

Grunduddannelse (10 dage)

Grunduddannelsen giver kompetencer til at udføre normalt forekommende arbejdsopgaver ved autohjælp. Arbejdsopgaverne omfatter starthjælp, fejlfinding, mindre reparationer på forskellige køretøjer, samt bjærgning og bugsering af biler og motorcykler på grill- og ladvogn.

Du vil også kunne vurdere ulykkesfaktorer, der kan forekomme ved mangelfuld afmærkning af reparationsarbejdet, og eliminere disse og dermed medvirke til at øge trafiksikkerheden. Du vil også være i stand til at udføre korrekt afmærkning og anvendelse heraf ved arbejde på havarerede motorkøretøjer på motorveje og motortrafikveje.

Som autohjælper har du efter endt grunduddannelse mulighed for at specialisere dig yderligere. Der er både en lovpligtig EU-efteruddannelse for chauffører og andre muligheder for efteruddannelse inden for autohjælp.

Du kan også tage en kort erhvervsuddannelse inden for autohjælp.