Lyt til podcasten Ligggende sygetransport

Du kan lytte til podcasten Liggende sygetransport, der hvor du plejer at høre podcast eller ved at trykke på dette link.

I podcasten møder du et fast panel, der består af Camilla Ellegaard, der er ST-instruktør i Region Hovedstaden, Fatih Kasap, der er ST-redder i Tårnby og Adam Arenbrandt, der er paramediciner i Roskilde.

Du kan lytte til et nyt afsnit om pårørende nu. Afsnittet varer cirka 20 minutter og tager udgangspunkt i to cases, som Fatih har med, og som Camilla og Adam kommer med deres faglige input til.

Pårørende

Reddernes i den liggende sygetransport bliver kaldt ud til alvorligt syge, men ikke behandlingskrævende patienter, og ofte er der pårørende tilstede, når patienterne skal hentes i eget hjem. Det kan være pårørende i krise, fordi patienten er svækket eller måske terminalt syg.

Der er fokus på kontakten til og samarbejdet med de pårørende i dette afsnit og med udgangspunkt i to cases kommer panelet med faglige input til, hvad du skal være særligt opmærksom på, og hvordan samarbejdet kan gøres endnu bedre.

Du kan høre første afsnit på blandt andet Spotify og Apple podcast eller ved at trykke her.

Har du en ide til et emne

Det var Camilla, der fik ideen til podcasten, da Referencegruppe Liggende Sygetransport på et møde diskuterede, hvordan referencegruppen kan arbejde med faglig udvikling.

– Det har været både lærerigt og sjovt at være med til at lave podcasten, og jeg håber, at den vil blive taget godt imod, samt at ST-redderne vil komme med input til emner for kommende afsnit, siger Camilla.

Vi vil meget gerne høre fra dig, hvis du har en ide til et emne, som vi skal tage op i podcasten. Ligesom vi gerne vil høre, hvad du synes om podcasten. Så send os en mail til rus@3f.dk med din ide eller dine kommentarer.